EMERGO (GGZ-netwerk van GGalimero)

 

 

Het arrondissementeel overleg Mechelen is ook gekend onder de naam GGALIMERO, wat staat voor "Geestelijke Gezondheidszorg As Lier-Mechelen Regionaal Overleg".


GGALIMERO is het netwerk van alle voorzieningen  in de geestelijke gezondheidszorg uit de regio Lier-Mechelen dat zich uitstrekt van de Rupelstreek tot Heist op den Berg. Dit netwerk beoogt het verbeteren van de zorg voor mensen met ernstige psychische problemen. De toenemende geestelijke gezondheidsproblemen in onze samenleving worden er aangepakt vanuit een voorzienings-overschrijdende inhoudelijke samenwerking.


GGALIMERO wil bijdragen tot een sterkere uitbouw van de geestelijke gezondheidszorg in de gemeenschap. Daartoe wordt overlegd en samengewerkt met relevante partners uit andere maatschappelijke sectoren zoals onderwijs, cultuur, justitie, welzijnszorg en algemene gezondheidszorg.


Het letterwoord GGALIMERO verwijst met een knipoog naar het bekende zwarte kuikentje met op zijn kop een halve eierdop en staat voor de professioneel-vriendschappelijke regionale samenwerking. Het tekenfilmfiguurtje uit de jaren zeventig dat verongelijkt jammert: “Zij zijn groot en ik is klein, en dat is niet eerlijk” symboliseert op een speelse wijze de “underdog-positie” van de geestelijke gezondheidszorg in onze samenleving.


GGALIMERO nam al initiatieven ter verbetering van bijvoorbeeld de drughulpverlening, de kinderpsychiatrie, de vroegdetectie van psychosen, de crisisopvang, zelfmoordpreventie…

 

 

ledenorganisaties GGALIMERO
 CGG De Pont  Mechelen, Boom, Lier  meer info ...
 PZ Duffel  Duffel  meer info ...
 AZ Sint-Maarten  Duffel, Mechelen  meer info ...
 Imeldaziekenhuis  Bonheiden  meer info ...
 H. Hartziekenhuis  Lier  meer info ...
 IBW Este  Duffel, Mechelen, Boom  meer info ...
 PVT Schorshaegen  Duffel, Heist-op-den-Berg  meer info ...
 DC De Sleutel  Mechelen  meer info ...
 Reva Vijfhoek  Mechelen  meer info ...
 Reva Ter Linde  Bornem  meer info ...
 PZT Este  Mechelen  meer info ...

 

 powered by Curiousgroup