Uitwisseling middelenmisbruik

Vanuit de 'Provinciale Overleggroep Problematisch Middelengebruik' worden uitwisselingsbezoeken en meeloopstages georganiseerd voor en door organisaties en hulpverleners, die werken met cliënten met (onder meer) een verslavingsproblematiek. Deze initiatieven willen hulpverleners de kans geven om nader kennis te maken met de manier van werken in andere voorzieningen binnen het netwerk van hun cliënten.

Uitwisselingsbezoeken:
Tijdens een uitwisselingsbezoek wordt de visie, werking, doelgroep en intakeprocedure van de voorziening in enkele uurtjes toegelicht.

Op de planning staat momenteel:


Meeloopstages:

Hulpverleners, die grondiger kennis wensen te maken met een andere werking en zich werkelijk één of meerdere dagen willen onderdompelen in een andere organisatie, kunnen een meeloopstage volgen. Kandidaten kunnen rechtstreeks contact opnemen met de personen op onderstaande affiche om een stagemoment af te spreken.

Opzet is dat professionals andere professionals bezoeken: tijdens de meeloopstages geldt het beroepsgeheim uiteraard ook voor de persoon die stage loopt.


! Download hier een duidelijkere versie van de affiche in pdf-formaat !


Wanneer u een stage volgde, appreciëren we het erg wanneer u het online evaluatieformulier kan invullen.

 Heeft u nog vragen of kan uw organisatie een werkbezoek organiseren voor medewerkers uit de sector: contacteer Anneleen Gerits.powered by Curiousgroup