Bekendmaking resultaten studiedag: "Samenspel Sport en Zorg"!

ingevoerd op 26-07-2016

De Sleutel voor succesvolle re-integratie.


De Sleutel organiseerde op 30 mei in samenwerking met Politeia de studiedag ‘Samenspel sport en zorg: de sleutel voor succesvolle re-integratie'. Dankzij de talrijke opkomst, de leerrijke workshops en de boeiende sprekers kan men positief terugblikken op deze dag. Men is ervan overtuigd dat men de sport- en zorgsector dichter bij elkaar hebben gebracht.

Meer dan 140 deelnemers mocht men verwelkomen in de Ghelamco Arena in Gent. Een unieke locatie om de zorgsector in contact te brengen met de wereld van de sport. Een opportuniteit die men met twee handen heeft gegrepen en die gerealiseerd werd dankzij een samenwerking met de vzw Voetbal in de stad, de Communitywerking van KAA Gent.

Heel wat zorgorganisaties zijn vandaag reeds bezig met het integreren van sport in hun behandelaanbod. Tegelijk doen sportclubs en openbare besturen inspanningen om kansengroepen beter te bereiken.


Om diverse goede praktijken rond "Sport en bewegen" een plek te geven, werd op onze studiedag - naast het plenaire deel - ook een divers aanbod samengesteld via workshops.
Bedoeling was om drempels in kaart te brengen en een debat in gang te zetten over het matchen van de theorie aan de praktijk rond Sport en Zorg.

De conclusies vindt u hierna.
Lees hier het sfeerverslag (ook met presentaties van de sprekers). Klik hier meteen door naar de conclusies of het uitgebreidere verslag van de workshops.

Link naar het handboek "De implementatie van sport als middel voor een succesvolle re-integratie van kansengroepen". 
 

terugpowered by Curiousgroup