Warning: filesize(): stat failed for oggpa/files/File//bijlagen 2014/Kalender 2014/30 09 14 flyer buurt in bloei cmyk.jpg in /home/oggpa/public_html/siteobjects/bestand.class.php on line 57
Buurt in BLOEI - OGGPA vzw - Overlegplatform Geestelijke Gezondheidszorg Provincie Antwerpen

Buurt in BLOEI

ingevoerd op 12-09-2014

Vanuit de buurthuizen 't Pleintje, Posthof en Dinamo (Deurne en Berchem) organiseert men vanaf oktober 2014 een groot bloemenproject.


Om buurtbewoners (zeker in kwetsbare situaties) aan te moedigen om naar buiten te stappen, elkaar te leren kennen en zo een "bloeiende buurtbewoner" te zijn, wordt er een jaar lang de "Buurt in BLOEI" gezet.


Samen met vrijwilligers gaat men aan de slag om met mensen bloemetjes te maken en te haken en deze in hun eigen buurt aan de wereld te tonen. Vanuit de buurthuizen wordt er volop gezocht naar vrijwilligers die mensen kunnen helpen en hen leren om bloemetjes te haken.


Samen met de Creacracks organiseren de buurthuizen bovendien enkele sessies waarin zij met recyclagemateriaal bloemetjes gaan maken.
Naast deze workshops willen ze mensen aanmoedigen om ook zelf “de bloemetjes buiten te zetten”. Diegene die willen kunnen in de buurthuizen een handleiding en/of materiaal krijgen en op die manier zelfstandig aan de slag.
 
Wil jij met je organisatie meedoen?

Vraag dan een (graag meerdere opties) van onderstaande data aan voor de Creacracks, of geef enkele data door waarop de haakclub kan langskomen! Van de organisatie wordt verwacht dat zij het aanspreekpunt zijn voor vrijwilligers en het engagement opnemen om mensen bijeen te brengen op het afgesproken moment. Er wordt dan een flyer en affiche toegestuurd om mensen uit te nodigen.
 
NOVEMBER

6 november Van 19u tot 20u bloemen maken met stof in CC Rix
21 november Van 14u tot 16u bloemen maken met stof in dienstencentrum Kronenburg

 

DECEMBER

2 december Om 10u bloemen maken met stof bij SOS Hamin
3 december Workshop met recyclagemateriaal in het buurtsecretariaat Berchem       
9 december Workshop met recyclagemateriaal in De Vlonder
12 december Om 10u bloemen maken met stog in buurthuis Dinamo


 

Tot slot: om bereidwillige hakers te voorzien van kleurige wol, wordt er vanaf september in de drie buurthuizen alle soorten wol verzameld. Dus heeft u nog wat wol liggen, heeft u thuis nog wat restjes, of ken je mensen die er van af willen? Laat dit dan weten of breng het even langs in een van bovenstaande buurthuizen.

 

Voor verdere info kan u hier klikken of naar de website www.buurtinbloei.com gaan.


Documenten

terugpowered by Curiousgroup