Basiscursus: "Outreach leidinggevenden"!


Datum 08-02-2018 tot 08-02-2018
Startuur 09:30
Einduur 17:00
Plaats PRH - Vormingscentrum
Otto Veniusstraat 15
2000 Antwerpen
Vcalendar Vcard


Andere data voor dit event:

  1. 09-11-2017 (09:30 - 17:00): PRH - Vormingscentrum (Antwerpen)
  2. 23-11-2017 (09:30 - 17:00): PRH - Vormingscentrum (Antwerpen)

Outreachend werken vraagt om een andere aanpak, ook op leidinggevend niveau.


In deze vorming werkt men rond visie, positionering, creëren van een draagvlak en het implementeren van outreachend werken binnen de eigen organisatie.
Ook deontologie en de ondersteuning van de outreacher komen uitgebreid aan bod.


Outreachend werken kent vandaag een grote bloei. Steeds meer dienst-, hulp- en zorgverleners verlaten hun bureau om buiten de muren van de organisatie met de meest kwetsbare mensen aan de slag te gaan: mensen met een beperkt sociaal netwerk die vaak tussen de mazen van het net vallen binnen de ‘klassieke hulpverlening’. Door te werken in hun leefwereld kunnen het aanbod en de werking beter aansluiten bij hun specifieke context en behoeften en kan de drempel naar het vragen van ondersteuning worden verlaagd.

Voor wie? De vorming is bedoeld voor leidinggevenden die outreachwerkingen aansturen en/of daarmee willen starten. We richten ons naar het algemeen welzijnswerk, jeugdwerk, jeugdzorg, openbare besturen, geestelijke gezondheidszorg, samenlevingsopbouw, vrijwilligerswerkingen.

Wie zijn de begeleiders?  Reach Out! vormingen worden gegeven door medewerkers van het Reach Out! vormingsteam. Dit team bestaat uit ervaren praktijkwerkers met ervaring in het begeleiden van sociaal werkers: Cis Dewaele, Marie Van der Cam, Erik Castermans, Joost Bonte, Erik Vreven, Theo Christoffels en Sandra Beelen.

 

Programma? Klik hier!


Prijs? 200€ voor 3 dagen, inclusief broodjes en didactisch materiaal (boek). Max. 20 deelnemers!

 

Inschrijven? Klik hier!

 

Meer info? E: sandra.beelen@hotmail.com.powered by Curiousgroup